Kontrakt tecknat- Öresundstågen upprustas i Tillberga

Den 14 juni tecknade Swedtrac avtal med Öresundståg AB om upprustningen av deras fordonsflotta. Inledningsvis med 66 tågsätt. Tågen kommer att målas om och få en uppfräschning utvändigt, men de största förändringarna kommer ske invändigt.

- Vi kommer att byta ut alla golv. Toaletterna kommer få ett rejält lyft och vi kommer byta tyg och stoppning på samtliga stolar.

- Vi är glada och stolta över att ha fått detta stora förtroende från Öresundståg, vilket visar att vår satsning på ombyggnad och modernisering av tåg är framgångsrik. Vi ser fram emot att vara med och rusta upp Öresundstågen så att de kan fortsätta att rulla på spåren i många år framöver.

Projektet startar omgående med planering, konstruktion, inköp samt förberedelse av verkstaden. Vi får in det första tågsättet till Tillberga strax efter årsskiftet 2016/17. Cirka 22 tågsätt kommer att upprustas per år.


Olle Lilliesköld

Manager Sales/ Head of SalesKontrakt med SJ AB klart

Vi har tecknat avtal med SJ AB för X2 Komfort, gällande komfort upprustning av samtliga vagnar ingående i X2000 flottan. Totalt 227vagnar.

I uppdraget ingår interiöroch exteriör upprustning med nya stolar, mattor, väggar och hyllor. Helt nybistrovagn och ny design i 1.a klass vagnarnas pentry. 

Detta avtal är viktigt, just för att det visar att vår satsning på ombyggnad och modernisering av tåg är framgångsrik.

 

Jag samt Olle vill med detta meddelande rikta ett stort tack till samtliga deltagare i anbudsgruppen och övriga inblandade, som under långt tid och med ett aldrig sinande engageman bidragit till att ha dragit denna affär i mål, inte minst alla som jobbade med rost skyddet och facelift av X 2000.

Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig till Olle Lilliesköld eller undertecknad.

Mer information kommer senare! 

Idag kl.10.00 ska vi deltaga på Presskonferens tillsammans med SJ!

 

Igen, Tack till er alla – det känns fantastisk att jobba med ett vinnande team!

 

Micael Zetterquist

CEO